Wees een wolk in 2018! Een wens om met flow te werken

Schilderij van Piet Mondriaan van een rode wolk, teken van flow in je werk

Piet Mondriaan, De rode wolk (ca. 1907)

Wees een wolk

‘Een wolk is een berg die vergeten is dat hij niet vliegen kan.’
Die uitspraak las ik bij een van mijn favoriete schrijvers, de theoloog, coach en columnist Jean-Jacques Suurmond.

Bij grote taken kun je ergens als een berg tegen op zien. Nog erger is het wanneer je je zélf een berg voelt: massief, onbewegelijk, star, met verborgen schatten waar niemand bij kan komen, en vooral onderhevig aan slijtage van water en wind. Terwijl het veel aantrekkelijker is om als een wolk te zijn: meegevoerd te worden in de flow van de luchtstromen en te bewegen op de warmte en de wind en regen te geven wanneer je verzadigd bent.

Om zo in je leven en werk te staan: is daar veel voor nodig? Misschien vooral: vergeten dat je niet vliegen kan. Oftewel: allerlei beperkende overtuigingen van je afleggen, die je in de loop van de tijd hebt opgedaan en ooit goed voor je waren maar die je nu beknellen. En dan merken dat je anders gaan handelen, vrijer. En merken dat de drive waar je echt voor gaat er veel beter uitkomt zonder tot beknelling geworden overtuigingen.

Flow in 2018

Ik wens jou, bezoeker van Weer zin in je werk, toe voor 2018 dat je op die manier een wolk zult zijn in je doen en laten!

Trekt dat je aan, maar merk je ook dat je gemakkelijk terugvalt in beperkende patronen? Neem contact op als je daarover wilt sparren. Ik help je graag verder.

O ja

Het citaat over de wolk en de berg kun je vinden in Jean-Jacques Suurmond, God zijn, een oefening in bescheidenheid, p. 252. Het schilderij van Mondriaan kun je bekijken in het Gemeentemuseum in Den Haag. En een wolk kun je zien in de spiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *